Om Rosenlarv

Rosenlarv är ett feministiskt förlag som upptäcker storheter du inte trodde fanns och ger ut böcker som borde ha blivit klassiker.

Förlaget startades 2005 av en grupp litteraturvetare som tröttnat på att inte hitta sina favoritböcker i bokhandeln. Vi tjänar inga stora pengar. Vi tjänar faktiskt inga pengar alls. Vi arbetar med förlaget på vår fritid och på lunchrasterna från våra studier och betalande arbeten. På nätterna drömmer vi om när Rosenlarv förlag kan ge alla sina medarbetare skäligt betalt och ge ut inbundna, illustrerade upplagor. Ibland drömmer vi till och med om en vacker dag när ingen längre pratar om några ”kön” – men när Stina Aronsons fantastiska språk, Fredrika Bremers geni och Anne Charlotte Lefflers betydelse för den svenska litteraturen är en självklarhet.

Vi som driver Rosenlarv är:
Hilda Jakobsson
Åsa Sarachu
Maria Margareta Österholm

Medarbetare
Bra karlar kanske reder sig själva, men intelligenta människor ser till att samarbeta med rätt personer istället. Några av de mest begåvade människorna i hela världen har gett Rosenlarv förlag generös och ovärderlig hjälp. Förlaget ber att (utan inbördes ordning) få framföra sitt allra mest ödmjuka tack till:
Fredrik Andersson
Maria Andersson
Elnaz Baghlanian
Christina Carlsson Wetterberg
Anna Davison
Mia Degerman
Ellen Gjöres
Joanna Hellgren
Karl Johansson
Anna Jörgensdotter
Johan Knudsen
Eva Kuhlefelt
Claudia Lindén
Nina Lekander
Maria Löfgren
Anders Persson
Moa Schulman
Tiina Rosenberg
Emma Wahlberg
Ebba Witt-Brattström